Férfi és nő útja a jógában szeminárium

A Narada Védikus Akadémia lehetőséget biztosít a Jógapszichológia és védikus életmód mentor képzésmoduljain való témakörönkénti, szemináriumi részvételre is.

A szemináriumok nem certifikációs programok, a Narada Védikus Akadémia az adott szeminárium moduljain való részvételről - igény szerint - magyar nyelvű igazolást ad. A szemináriumokat azoknak ajánljuk, akik önismeretüket, tudásukat és jógikus készségeiket szeretnék fejleszteni.

A szeminárium 1 napos

 

Spirituális útmutató a férfi- és női életvezetéshez • kreatív kapcsolatfejlesztés és érzelmi stressz oldás az ősi jóga és tantra eszközeivel

A meditációs elmélyülést szférikus hangtálak és egy tibeti gong harmonikus rezgésével segítjük.

 

Férfi és nő útja a jógában tréning

Miről lesz szó?

Férfi és nő útja a jógában - elméleti és gyakorlati mesterfogások

A modul tartalma:

• A férfi és a női harmónia elérése és megvalósítása a jógában
• A férfi és női létforma, mint esély a megvilágosodásra (moksa)
• Mentális és érzelmi energiák tisztítása
• Kapcsolati stressz oldó technikák

 

Filozófia: Az, aki képes magában a nőiséget és a férfiasságot egyesíteni az lesz ismét teljes, s éri el az örök, változatlan Brahmant  • A férfi és nő érzéki vágyai miatt testi értelemben kiegészítésre szorul, s éppen e test-tudat miatt hiányos a női és férfi psziché, tehát tudatilag és lélektanilag is kiegészítésre szorul  • A nő nem ismeri a transzcendens világosságot, a férfi nem ismeri a transzcendens szeretetet  • A nőből hiányzik az igazi, koncentrált teremtő erő, a férfiból hiányzik a holisztikus életerő  • A nő, ha az emberiség örök szellemi kincse felé törekszik, csak azt fogja fel belőle igazán, ami benne mozgalmas, izgalmas, eseményszerű  • A férfi, ha az édes érzéki játékaiba merül, elhomályosul, elgépiesedik, s az élet templomát úgy tekinti, mint lehetőséget a kényelemre.

 

Gyakorlat: meditációk, mantrák, ászanák:  Fizikai és mentális egyensúly fejlesztése és érzelmi stresszoldás ászanák (egyszerű, de annál hatékonyabb jóga testhelyzetek) bemutatásával és közös gyakorlásával  • Vezetett meditációk, önismereti meditációk - mentális és érzelmi harmonizáció hangtálakkal és szférikus hangzatokkal • Gyógyító mantrák bemutatása és közös gyakorlása  

 

szemelvények…

Valamennyien hiszünk abban, hogy életünkben kevesebb konfliktusra, félelemre, stresszre és depresszióra volna szükség. Szívünk mélyén erre vágyunk. De azon a fizikai és tudati szinten, ahol általában működünk, nem a békét választjuk a konfliktussal szemben, nem a boldogságot a félelemmel szemben, mert azt hisszük, hogy ez súlyos áldozatokkal járna.

 

Bakos Attila & Bakos Judit EszterFérfi és nő szerelme, együttélése elvileg ígéretes harmóniát jelenthetne. Ám egyrészről a férfi (purusa) és a nő (prakriti) egymás kiegészítő fele, másrészről viszont éppen egymás ellentéte, az a két ellentétes pólus, amin az anyagi teremtés (visarga) egésze alapul. Mivel egymás ellentétei, természetes vonzalom (káma) van közöttük. Minél távolabb vannak egymástól, annál mélyebb ez a vonzalom (rati); minél inkább különböznek egymástól, annál vonzóbbnak és szebbnek találják egymást. Ám ebben rejlik a Májá az illúzió problémája. Mert ha a túl sokat foglalkozunk a formával, a testtel és annak működésével, akkor a harmónia nem tud tökéletesen szétáradni bennünk, hiszen épp a testünk az, ami különbözik. A szeretethez föl kell ismernünk azt, ami közös bennünk, ez pedig a szellemi-lélek az eredeti önvaló vagy létlényeg minden megnyilvánult nőben és férfiban. A bennünk lévő lélek (átman) harmóniája egyesíthet a másik szeretetével. Az evilági gyönyörre alapozott szeretet tartóssága, azért illúzió, mert két testből sohasem lehet egy, márpedig a harmónia egységet jelent (brahman). Minden érzelem önzés, amely pusztán a testre koncentrál, hiszen csak meghittséggel álcázott kielégülés vágy. Kifelejti vagy tudatosan megtagadja azt, aki valóságosan és visszavonhatatlanul összeköt bennünket, a szellemi-lelket. Ez a Párkapcsolati-jóga kurzus éppen abban segít, hogy az ember, ez a csodálatos, összetett lényt, minden síkon párt alkosson; a test, az érzés és legmagasabb szintű transzcendencia, a szellemi lélek szintjén egyaránt. Jóga összekapcsolódást jelent, esélyt azoknak, akik még közelebb szeretnének kerülni egymáshoz, harmonikus egészet alkotni. A szellemi szeretet vagy szerelem szintjén fejlődni vágyó férfinak és nőnek ismernie kell ezt a paradoxont, hogy egész vonzódásunk a testi és pszichikai ellentéten múlik, a harmónia feltétele viszont az ellentét transzcendenciába emelt, lelki-szellemi feloldása.

 

Szeminárium időpontja: 2020. szeptember 26. szombat

Timing: 09-17h

 

HELYSZÍN:

Rubin Konferencia Hotel, Budapest, 1118 Dayka Gábor utca, 3.

 

DÍJ ÉS TERMINEK

A szeminárium díja és befizetési terminek: 14.000.- Ft  (14 000 Ft/nap)

A tanfolyam díjának rendezése a képzés első napján lehetséges.

 

 

Sri yantra

 

JELENTKEZÉSI TUDNIVALÓK

A képzéseinkre, szemináriumainkra való jelentkezés leadásához kattintson idevagy a "Jelentkezési lap" menüpontra jobb oldalt a kék menüben. Ha e-mailen szeretne bejelentkezni, ide kattintson.

A jelentkezési űrlapot értelemszerűen töltse ki és az „Elküld” gomb megnyomásával jutassa el hozzánk. A jelentkezési lap leadását követően munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot megadott telefonos elérhetőségén és egyeztet a tanfolyam részleteivel kapcsolatban, valamint tájékoztatja a tanfolyami regisztráció módjairól. 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a némely képzésünk pontos kezdési dátuma változhat. A kezdési dátumok kialakításánál igyekszünk a tanfolyamra jelentkezők igényeit is figyelembe venni illetve befolyásolja a jelentkezői létszám is tanfolyam indulását.

 

KÉRDÉSEK

Bővebb info és bejelentkezés a szemináriumra e-mailen info(kukac)narada.hu • vagy a jelentkezési lap kitöltésével.

Amennyiben a szemináriummal kapcsolatban további kérdései vannak, kérjük keresse oktatásszerezésünket a megadott elérhetőségeken. 

 

Oktatásszervezés tájékoztatás:  

Osváth Diána – telefonon: +36 30 6085 867

E-mailen: info(kukac)narada.hu

 

JELENTKEZÉS

Jelentkezési szándék jelzésee-mailen info(kukac)narada.hu vagy ajelentkezési lap kitöltésével.

 

NARADA AJÁNDÉKKÁRTYA

Ajándékozza meg szeretteit Narada Ajándék kártyával!

A kártya a Narada Védikus Akadémia bármely képzésén,szemináriumán és jóga óráin beváltható, illetve bekompenzálható.

Az összeget Ön határozza meg.   (Minimum összeg: 5000 Ft)

 

Bővebb információ: info(kukac)narada.hu vagy telefonon: +36 30 6085 867

 

Narada Ajándékkártya