hatha jóga, narada jóga, vinyasa flow

 

 

Adho Mukha Swanasana
Paschimottanasana
Padmasana – meditáció

 

„A hatha jóga uralom a test felett. Mindenki a külvilágot szeretné meghódítani, holott a világon a legnagyobb siker önmagunk legyőzése... És ez a test feletti uralommal kezdődik.” – Szvámi Véda Bharati

 

 

NÉZD MEG JÓGA VIDEÓNKAT  >> KLIKK A KÉPRE!

 SURYA NAMASKAR •  MANTRA, ASANA, NADA

 

 

RENDSZERES JÓGA ÓRÁK

NAPTIMINGÓRATÍPUSHOL?
kedd10:30 - tólMAGÁN ÓRARUBIN WELLNESS
szerda19:00 - 20:30Vinyasa Flow RUBIN WELLNESS
csütörtök10:00 - 11:00MAGÁN ÓRARUBIN WELLNESS
péntek18:00 - 19:30Narada Integral FlowRUBIN WELLNESS

Minden csoportos óra HANGTÁLAS  RELAXÁCIÓVAL zár.

Bejelentkezés: e-mailen: info(kukac)narada.hu • vagy a jelentkezési lap kitöltésével.

Saját gyakorláshoz Napüdvözlet gyakorlatsorok: KLIKK IDE!

Relaxációs-, jóga nidra-, csakrameditációs- és mantra meditációs hanganyagok gyakorláshoz: KLIKK IDE!

---

 

Egy kedves író, jógatanár társam Kreisz Andrea az Új Egyensúly Magazintól abban a megtiszteltetésben részesített, hogy meglátogatta egy órámat, amiből egy cikk született internetes portálukon.  Nézz bele itt:  KLIKK IDE!

Pár sor a cikkből ..." Az óra elején hangtálaival hangról hangra vitt át az ellazultságba, a lebegésbe, egy másik dimenzióba. Majd nagy tudással, tapasztaltan ébresztette-vezette a testünket, hogy fizikailag is megfeleljünk az ászanáknak. A Vinyasa-flow egy dinamikus jógairányzat. Megengedő, tehát teret ad a tanárnak hogy változtassa a gyakorlatokat, gyakorlatsorokat. Számomra ez az óra olyan volt, mint egy tánc. Hol evilági, hol világokon túli. Időnként mélyen kitartottuk a napüdvözlet egy-egy elemét, míg Judit számolt. A hangja számomra a „zenéken szólás” érzését hozta. Többször kerestem a tekintetemmel, hogy vajon itt van-e velünk lélekben, és mindannyiszor megnyugodva láttam, hogy nagyon is figyelmet fordít ránk, miközben ő maga is tökéletesen végigcsinálja az összes gyakorlatot. Aki egy pillantással ránézett, egy mosollyal kísért kis energialöketet kapott vissza....." 

Olvasok még: KLIKK IDE!

 

 

 

HELYSZÍN

 Rubin Wellness és Konferencia Központ  - Wellness szekció 

1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3.  •   HARASZTOS út és Dayka Gábor u. sarka,  az IBUSZ bejáratnál  (vagyis, nem a  főbejáratnál kell bejönni, hanem a Dayka Gábor utcán jóval tovább jössz egészen az épület komplexum sarkáig, ahol egy Ibusz iroda is van. - Ld. kép alább) - > Térkép és utcakép

 

Megközelítés Autóval: Budaörsi út kivezető - > Dayka Gábor utca   Ingyenes Parkolás 

 

Megközelítés tömegközlekedéssel:
- Blaha L. tértől / Astoriától / Ferenciek terétől: 239 busz -> Dayka Gábor Utcáig
- Széll Kálmán tértől: 139 busz -> Dayka Gábor Utcáig
- Déli Pályaudvartól: 139, 139A busz -> Dayka Gábor Utcáig
- Fehérvári úttól: 53 busz -> Dayka Gábor Utcáig
- Móricz Zsigmond körtértől: 40-240, 40E, 153 , 240, 240E -> Dayka Gábor Utcáig
- Kosztolányi Dezső tértől: 40E, 53, 87, 87-87A, 153, 172E, 187, 240E, 250, 272 -> Dayka Gábor Utcáig

 

 

A terem

Narada Akadémia – Vinyasa FLOW jóga
Narada Akadémia – Vinyasa FLOW jóga
Narada Akadémia – dinamikus jóga
Narada Akadémia – jóga relax

 

OKTATÓ

Dr. Bakos Judit Eszter
  Yoga Alliance  
  Dr. Bakos Judit Eszter | YA E-RYT200, RYT500 minősített jógatanár, relax jóga nidra instruktor, mantraénekes,  mérnök-közgazdász  | Narada Védikus Akadémia

 

 

ÁRAK

90 perces órák:

• 1 alkalom: 2 000 Ft (2 000 Ft /1,5 óra)
• 8 alkalmas bérlet: 14 000 Ft (1 750 Ft /1,5 óra 3 hónapig érvényes)

60 perces magán órák: 1 alkalom • 9 000 Ft

Bejelentkezés: telefonon itt: +36 30 7575 500 vagy a jelentkezési lap kitöltésével

 

 

MIÉRT ÉPPEN JÓGA

A jóga az önfejlesztés tökéletes gyakorlati módszere, ami a szemléletmódunk és személyiségünk minden oldalát tökéletesíti.  Ezt szolgálják az ászanák, pranayama technikák, kriyák, jóga nidra és meditációs technikák egyaránt, sőt a tudás, a filozófia művelése és a karma jóga, vagyis az önzetlen cselekvés gyakorlata is. A jóga egy komprehenzív tréning | test & elme átfogó rendszeres edzése. 

A gyakorlatok a tudatosság kiterjesztésével  a test, a tudat és a lélek egységének megteremtését támogatják. 
A jóga a személyes tapasztaláson alapszik.  Rendszeres gyakorlással megemelkedik az energiaszintünk, az életerőnk, megnő az élettartamunk és minden síkon egészségessé válunk.   Hatékonyan tudjuk elvégezni a munkánkat és sikeressé válhatunk a számunkra fontos dolgokban.    

A jóga gyakorlata reális önértékelést, önbizalmat és önállóságot ad.   

A jóga egyben a helyes életvitel művészete is. Ha a jóga alapelvei közül beemelünk néhány elemet a mindennapjainkba higgadtabban tudjuk megoldani a felmerülő élethelyzeteket, feladatokat, és képessé válunk tudatosan kezelni a mindennapos stresszt.   Összességében a jóga  gyakorlata békét, elégedettséget  és tartós boldogságot hoz el. 

Az órákon való részvétel sem előképzettséget sem pedig hajlékonyságot nem igényel. A gyakorlással pár hónap alatt minden bizonnyal csodás, tartós eredményeket érhetünk el.  A relaxáció során alkalmazott hangtálak kifinomult rezgése segít oldani a stressz által okozott blokkokat, mélyíti az elengedést és támogatja testünk öngyógyító mechanizmusainak aktivizálódását.

 

Jóga mindenKOR FOTÓK

Narada jóga – Dr. Bakos Judit Eszterrel
Narada jóga – Dr. Bakos Judit Eszterrel

 

További fotók megtekintéséhez: KLIKK IDE!

 

STÍLUSOK

A NARADA Védikus Akadémián oktatott hatha jóga stílusok a vinyasa krama jógából, vinyasa flow jógából és a klasszikus hatha jógából merítenek.

A Vinyasa Krama jógát Srí T. Krsnanamacharja (1888 – 1989) a XX. század legendás jógamestere, tárta fel a gyakorlók előtt.  

•  vinyásza = a mozdulat és légzés összhangja

•  krama = módszertan

•  vinyasa krama stílus jellegzetessége, hogy minden egyes mozdulatot megfelelő vinyászával kiviteleznek, vagyis az ászanákat légzéssel összehangolt összekötő elem fűzi össze.

 

vinyasa  Flow jóga a vinyasa krama, a vinijóga és az ashtanga vinyasa jóga fontos elemeit ötvözi, ahol az ászanákat a légzés természetes ütemében folyamatos áramló, kifinomult mozgássá és testtartásokká hangoljuk.  Egyszerre fektet hangsúlyt a precíz testtartásokra, a légzés és mozdulatok összehangolására valamint a mozgásban rejlő meditatív energiák kihasználására.  Az ászanákat folyamatos mozgássá kapcsolja össze. A vinyasa flow jóga intenzív alakformáló hatású, javítja a test rugalmasságát, erőt és állóképességet biztosít és erősíti a szív- és keringési rendszert. A dinamikus, egymásba átalakuló jóga elemek és a speciális légzés növeli a testhőt, így megindul a méregtelenítés és elősegíti a testsúly harmonizálást.

 

klasszikus hatha jóga lényege az egyensúlyban rejlik.  Ahogy a HA-THA jelöli a Nap és a Hold aktív és passzív jellegét, úgy jelenik meg az aktivitás és a nyugalom, a dinamizmus és a statikusság, az erőfeszítés és ellazulás egyensúlya az egyes ászanákban, sorozatokban és órákon is. 
A gyakorlásban a célunk egy felszabadult, mentálisan és testileg kiegyensúlyozottabb állapot elérése. 

A klasszikus HA-THA jóga nyújtó, erősítő és egyensúly ászanák szekvenciáit tartalmazza, melyek fejlesztik a test és a tudat rugalmasságát, javítják az állóképességet, valamint segítik az ideális testsúly kialakítását és fenntartását. A gyakorolt testtartások (ászanák) és légzőgyakorlatok (pránayáma) megteremtik a test - légzés- és tudat harmóniáját, erőteljes, mégis kifinomult lendületet adnak a mindennapokhoz.

Vissza az órarendhez: KLIKK IDE!

 

ÓRA TÍPUSOK NÁLUNK

Narada Integral Flow • 90 perc •   A Narada Integral Flow  órákat  hangtálas ráhangolódással indítjuk, elmondjuk a  Patanjali mantrát és a Maha Mritunjaya mantrát, majd kiegyensúlyozott vinyasa krama gyakorlás következik, amibe kriya gyakorlatokat is beépítünk.  Az órát pranayamaval, hangtál relaxációval és rövid meditációval zárjuk. 

 

Vinyasa Flow  • 90 perc  •   A Vinyasa Flow  órákon a ráhangolódást követően dinamikusan áramló ászanasorozatok követnek, majd pranayama gyakorlás, és az órát hangtál relaxációval zárjuk.  

 

Kezdő Hatha  • 90 perc  •   A kezdő Hatha jóga óra menete:  Ráhangolódás - bemelegítés - testtartások - levezetés  - pranayama - hangtál relax.

Vissza az órarendhez: KLIKK IDE!

 

Narada jóga – Dr Bakos Judit Eszterrel

 

WORKSHOPOK

 

SÍVARÁTRI ünnepén 108 Napüdvözlet

meditatív mantraSOUND zenére, a végén hangtálas jóga nidrával  |  2019 03 02 szombat | 09h - 11h

Együtt áramolva a 108 Napüdvözlet (Surya Namaskara) meditatív mozgásterében extra erőt és energiát nyerünk. A légzés és mozgás összhangja kifinomult zenei közegben meditációvá alakul,elcsendesítve a gondolatokat, az elmét, ezáltal teljes összhangot és kiegyensúlyozottságot teremtve  önmagunkban és a környezetünkkel.

Csatlakozz te is hozzánk a Rubin Wellness és Konferencia Központ Wellness Szekciójában és ünnepeld velünk együtt a Sívarátrit 108 Napüdvözlettel.

Szeretettel várunk!

---   ---   ---

Instruktor: Bakos Judit Eszter RYT 500 jógatanár, zenész

 

Mi fog történni a két óra alatt?

  • Ráhangolódunk a gyakorlásra, bemelegítünk
  • 108 napüdvözlet meditatív mantraSOUND zenére (50-55 prc)
  • Hangtálas yoga nidra, mélyrelaxáció | mindkét hangtál szettet hozom
  • Sívatarti meditáció

Itt: Rubin Wellness és Konferencia Központ Wellness Szekció | 1118 Bp. Dayka Gábor u. 3.  A Harasztos út - Dayka Gábor u. sarka, az Ibusz bejáratnál 

Timing: 2019 március 2-a szombat 09h -11h

Jegyár: 2000 Ft  | a bérletek érvényesek

 

Kérünk, ha szeretnél jönni, regisztrálj ezen a linken: KLIKK IDE!
Ha tudsz, hozz magaddal jógaszőnyeget. Ha nincs matracod, akkor kérjük, hogy jelezd ezt felénk regisztrációkor a megjegyzés rovatban, és biztosítunk számodra egyet. A helyszínen lesz lehetőség átöltözni is.

 

Sri yantra

 

SURYA NAMASKARA CD és MP3 letöltés • SAJÁT GYAKORLÁSHOZ

Surya namaskara – mantra, asana, nada HANGANYAG
Surya namaskara – sorozat

 

Három napüdvözlet gyakorlatsor mantrákkal, jóga zenével

1. Alap Surya namaskara
2. Surya namaskara chaturangával
3. FLOW surya namaskara

Belehallgatok: KLIKK IDE!

 

Chakrasound meditations MP3 és CD • CSAKRAHARMONIZÁLÁS  

Csakraharmonizálás mantrákkal és hangtálakkal

 

ChakraSOUND meditations – Chakra balancing

Tartalom:

Samsara ・ 2’24
Muladhara ・ 1. chakra  ・ mantra: LAM 
Swadisthana ・ 2. chakra ・ mantra: VAM 
Manipura ・ 3. chakra ・ mantra: RAM 
Anahatha ・ 4. chakra ・ mantra: YAM 
Visuddha ・ 5. chakra ・ mantra: HAM
Ajna ・ 6. chakra ・ mantra: OM 
Sahasrara ・ 7. chakra ・ mantra: Ø 
Brahman ・ mantra: OM 
Gayatri invocation (extract) 
Gayatri mantra 

Total time: 59'39

Belehallgatok:  KLIKK IDE!

 

A csakrák érzékszerveinkkel érzékelhetetlen finomfizikai energia központok, melyeken át a spirituális- és az anyagi sík (testünk) kapcsolatot létesít, és tart fenn. Állandóan működnek, akár tudatában vagyunk ennek, akár nem. A csakra szanszkrit szó, amely kereket, és mozgást jelent. Mindannyiunkban 7 fő kerékhez hasonló energiaközpont, un. csakra forog. Csakráink a gerincoszlop mentén, egymás fölött helyezkednek el. Az alsó három csakra főként a fizikai léttel áll összefüggésben, míg a felső három a spirituális élethez kötődik. A szívcsakra a híd, mely egyesíti a fizikait a spirituálissal.

Csakráinkon át nyilvánul meg karmánk, sorsunk. Amelyik életterülettel még van teendőnk, a tudati munka mellett a megfelelő csakra harmonikus működésére érdemes kiemelt figyelmet fordítanunk.

 

Azzal a szándékkal készültünk a ChakraSOUND meditations megalkotására, hogy a csakrák bija (mag) mantráinak tradicionális rezgése, a csakra hangok és csakra hangokra komponált hangtál és hangszeres zene integritásával és komplex megnyilvánításával harmonizáljuk csakráink működését s ez által láthatatlan fonalat szőjünk a szépség, a mentális és testi harmónia, a kiteljesedés és elégedettség valamint egy sikeres élet megépítése felé.

 

Megjelent: Danvantara Kiadó, 2014

 

Dr. Bakos Judit Eszter

 

MIT HOZZ MAGADDAL JÓGÁRA?

Kényelmes, rugalmas, nem szoros ruházatot, törölközőt a fejed alá (matrac van), relaxációhoz pulóvert (nyugalmi helyzetben a hőérzet megváltozik). A jó közérzethez az óra előtt lehetőleg 2 órával ne egyél.

 

ELLENJAVALLATOK •  ELŐVIGYÁZATOSSÁG

Gerincproblémák, sérv, magas vérnyomás vagy bármilyen más komolyabb betegség esetén kérjük, hogy csak orvosod hozzájárulásával jógázz, és feltétlenül jelezd ezt az óraadónak.

 

Ganesha yantra

 

KÉPTÁR - ászanák

Padangustasana
Virabradrasana
Utthita Trikonasana

 

További fotók megtekintéséhez: KLIKK IDE!

 

 

Kulcsszavak

kiegyensúlyozottság •  kreativitás •  erő •  feltöltődés  •   relaxáció •  megújulás   •  formás test  •  kifinomult élet stílus  •    életfilozófia   •   egészség •  ragyogó  bőr

 

 ALAKÍTS ÚJ ÉLETMINŐSÉGET

 

Yoga Alliance