hatha jóga, narada jóga, vinyasa flow

 

MIÉRT ÉPPEN JÓGA

A jóga az önfejlesztés gyakorlati módszere, ami a testünk egészségének fejlesztésén túl a szemléletmódunk és személyiségünk minden oldalát tökéletesíti.  Ezt szolgálják az ászanák, pranayama technikák, kriyák, jóga nidra és meditációs technikák egyaránt, sőt  az önismereti filozófia művelése  is.  A jóga egy átfogó tréning.  A test & elme edzése. 

 

Az órákon való részvételhez csak arra van szükség, hogy rászánd az időd.  Vagyis, nem kell, hogy képzett legyél, vagy hajlékony.  Rendszeres gyakorlással  már pár hónap alatt is érzékelhető mindannyiunkban a változás a test, az energiaszint és a jóközérzet síkján.   És a  gyakorlás mellett a relaxáció és az órákon használt hangtálak szintén segítik mindennapok súlyának lazulását  >> hogy egyre jobban érezzük magunkat testben és lélekben!

 

 

 

NÉZD MEG JÓGA VIDEÓNKAT  >> KLIKK A KÉPRE!

 SURYA NAMASKAR •  MANTRA, ASANA, NADA

 

 

RENDSZERES JÓGA ÓRÁK

NAPTIMINGÓRATÍPUSHOL?
kedd10:30 - tólMAGÁN ÓRARUBIN WELLNESS
szerda19:00 - 20:30Vinyasa Flow RUBIN WELLNESS
csütörtök10:00 - 11:00MAGÁN ÓRARUBIN WELLNESS
péntek18:00 - 19:30Narada Integral FlowRUBIN WELLNESS

 

Minden csoportos óra HANGTÁLAS  RELAXÁCIÓVAL zár.

Bejelentkezés: e-mailen: info(kukac)narada.hu • vagy a jelentkezési lap kitöltésével.

Saját gyakorláshoz Napüdvözlet gyakorlatsorok: KLIKK IDE!

Relaxációs-, jóga nidra-, csakrameditációs- és mantra meditációs hanganyagok gyakorláshoz: KLIKK IDE!

 

---

Egy kedves író, jógatanár társam Kreisz Andrea az Új Egyensúly Magazintól abban a megtiszteltetésben részesített, hogy meglátogatta egy órámat, amiből egy cikk született internetes portálukon.  Nézz bele itt:  KLIKK IDE!

Pár sor a cikkből ..." Az óra elején hangtálaival hangról hangra vitt át az ellazultságba, a lebegésbe, egy másik dimenzióba. Majd nagy tudással, tapasztaltan ébresztette-vezette a testünket, hogy fizikailag is megfeleljünk az ászanáknak. A Vinyasa-flow egy dinamikus jógairányzat. Megengedő, tehát teret ad a tanárnak hogy változtassa a gyakorlatokat, gyakorlatsorokat. Számomra ez az óra olyan volt, mint egy tánc. Hol evilági, hol világokon túli. Időnként mélyen kitartottuk a napüdvözlet egy-egy elemét, míg Judit számolt. A hangja számomra a „zenéken szólás” érzését hozta. Többször kerestem a tekintetemmel, hogy vajon itt van-e velünk lélekben, és mindannyiszor megnyugodva láttam, hogy nagyon is figyelmet fordít ránk, miközben ő maga is tökéletesen végigcsinálja az összes gyakorlatot. Aki egy pillantással ránézett, egy mosollyal kísért kis energialöketet kapott vissza....." 

Olvasok még: KLIKK IDE!

 

 

 

HELYSZÍN

 Rubin Wellness és Konferencia Központ  - Wellness szekció 

1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3.  •   HARASZTOS út és Dayka Gábor u. sarka,  az IBUSZ bejáratnál  (vagyis, nem a  főbejáratnál kell bejönni, hanem a Dayka Gábor utcán jóval tovább jössz egészen az épület komplexum sarkáig, ahol egy Ibusz iroda is van. - Ld. kép alább) - > Térkép és utcakép

 

Megközelítés Autóval: Budaörsi út kivezető - > Dayka Gábor utca   Ingyenes Parkolás 

 

Megközelítés tömegközlekedéssel:
- Déli Pályaudvartól: 139, 139A busz -> Dayka Gábor Utcáig
- Fehérvári úttól: 53 busz -> Dayka Gábor Utcáig
- Móricz Zsigmond körtértől: 40-240, 40E, 153 , 240, 240E -> Dayka Gábor Utcáig

 

 

 

 

 

a terem

 

JÓGA MANTRÁK

PATANJALI MANTRA:  

om yogena cittasya padena vācām |  malam sarīrasya ca vaidyakena

yo’pākarottam pravarām munīnām  |  patañjalim prānjalirānato’smi

tartalmi megközelítés: Meditáljunk az ősi korok bölcs tudósán, Patanjali mesteren, aki a jógával az elme, a nyelvtannal a nyelv, az orvoslással pedig a fizikai test tökéletesítésének módszerét hagyta ránk. (Bakos Judit Eszter fordítása alapján)

 

MAHA MRITYUNJAYA MANTRA:

om tryambhakam yajamahe  |  sugandhim pushtivardhanam

urvarukamiva bandhanan |  mrityor mukshiya mamritat

fordítás: ÓṀ, imádkozzunk  a Háromszemű Istenhez, az erénytől illatozóhoz, s a jólét adományozójához. Miként egy érett uborka leválik a száráról, bárcsak leválasztana a halál kötelékéről, s helyébe hozná halhatatlanságot, a végső megszabadulást.

tartalmi megközelítés​Om, meditáljunk a végtelenül kegyes Síván, hogy áldásával felszabadulhassunk a szenvedés, betegség, születés és  halál fogságából, s megtapasztalhassuk a lélek halhatatlanságát. (Bakos Judit Eszter fordítása alapján)

 

GAYATRI MANTRA :

om bhūr bhuvah svah  | tat savitur varenyam 

bhargo devasya dhīmahi  | dhiyo yo nah pracodayāt  

tartalmi megközelítés:  Meditáljunk a Teremtő Isteni Fényforráson, mely a Nap Istenségén, Fény Atyán keresztül árad, és aki az Univerzumot teremtette és táplálja az Égi, s Földi lényeket. Azon, aki minden nehézséget elhárít, bűnt és tudatlanságot megtisztít és növeli az életerőt. Kérjük a Napkorongban megnyilvánuló Fény Világanyát, hogy világosítsa meg elménket és tisztítsa meg szívünket, hogy Isten megvilágosító fényében élhessünk!   (Bakos Attila fordítása alapján)

 

OKTATÓ

Dr. Bakos Judit Eszter
  Yoga Alliance  
  Dr. Bakos Judit Eszter | YA E-RYT200, RYT500 minősített jógatanár, relax jóga nidra instruktor, mantraénekes,  mérnök-közgazdász  | Narada Védikus Akadémia

 

 

ÁRAK

90 perces órák:

• 1 alkalom: 2 000 Ft (2 000 Ft /1,5 óra)
• 8 alkalmas bérlet: 14 000 Ft (1 750 Ft /1,5 óra 3 hónapig érvényes)

60 perces magán órák: 1 alkalom • 9 000 Ft

Bejelentkezés: telefonon itt: +36 30 7575 500 vagy a jelentkezési lap kitöltésével

 

 

Jóga mindenKOR FOTÓK

Narada jóga – Dr. Bakos Judit Eszterrel
Narada jóga – Dr. Bakos Judit Eszterrel

 

További fotók megtekintéséhez: KLIKK IDE!

 

STÍLUSOK

A NARADA Védikus Akadémián oktatott hatha jóga stílusok a vinyasa krama jógából, vinyasa flow jógából és a klasszikus hatha jógából merítenek.

A Vinyasa Krama jógát Srí T. Krsnanamacharja (1888 – 1989) a XX. század legendás jógamestere, tárta fel a gyakorlók előtt.  

•  vinyásza = a mozdulat és légzés összhangja

•  krama = módszertan

•  vinyasa krama stílus jellegzetessége, hogy minden egyes mozdulatot megfelelő vinyászával kiviteleznek, vagyis az ászanákat légzéssel összehangolt összekötő elem fűzi össze.

 

vinyasa  Flow jóga a vinyasa krama, a vinijóga és az ashtanga vinyasa jóga fontos elemeit ötvözi, ahol az ászanákat a légzés természetes ütemében folyamatos áramló, kifinomult mozgássá és testtartásokká hangoljuk.  Egyszerre fektet hangsúlyt a precíz testtartásokra, a légzés és mozdulatok összehangolására valamint a mozgásban rejlő meditatív energiák kihasználására.  Az ászanákat folyamatos mozgássá kapcsolja össze. A vinyasa flow jóga intenzív alakformáló hatású, javítja a test rugalmasságát, erőt és állóképességet biztosít és erősíti a szív- és keringési rendszert. A dinamikus, egymásba átalakuló jóga elemek és a speciális légzés növeli a testhőt, így megindul a méregtelenítés és elősegíti a testsúly harmonizálást.

 

klasszikus hatha jóga lényege az egyensúlyban rejlik.  Ahogy a HA-THA jelöli a Nap és a Hold aktív és passzív jellegét, úgy jelenik meg az aktivitás és a nyugalom, a dinamizmus és a statikusság, az erőfeszítés és ellazulás egyensúlya az egyes ászanákban, sorozatokban és órákon is. 
A gyakorlásban a célunk egy felszabadult, mentálisan és testileg kiegyensúlyozottabb állapot elérése. 

A klasszikus HA-THA jóga nyújtó, erősítő és egyensúly ászanák szekvenciáit tartalmazza, melyek fejlesztik a test és a tudat rugalmasságát, javítják az állóképességet, valamint segítik az ideális testsúly kialakítását és fenntartását. A gyakorolt testtartások (ászanák) és légzőgyakorlatok (pránayáma) megteremtik a test - légzés- és tudat harmóniáját, erőteljes, mégis kifinomult lendületet adnak a mindennapokhoz.

Vissza az órarendhez: KLIKK IDE!

 

ÓRA TÍPUSOK NÁLUNK

Narada Integral Flow • 90 perc •   A Narada Integral Flow  órákat  hangtálas ráhangolódással indítjuk, elmondjuk a  Patanjali mantrát és a Maha Mritunjaya mantrát, majd kiegyensúlyozott vinyasa krama gyakorlás következik, amibe kriya gyakorlatokat is beépítünk.  Az órát pranayamaval, hangtál relaxációval és rövid meditációval zárjuk. 

 

Vinyasa Flow  • 90 perc  •   A Vinyasa Flow  órákon a ráhangolódást követően dinamikusan áramló ászanasorozatok követnek, majd pranayama gyakorlás, és az órát hangtál relaxációval zárjuk.  

 

Kezdő Hatha  • 90 perc  •   A kezdő Hatha jóga óra menete:  Ráhangolódás - bemelegítés - testtartások - levezetés  - pranayama - hangtál relax.

Vissza az órarendhez: KLIKK IDE!

 

 

WORKSHOPOK

 

Ganesha Chaturti ünnepén 108 Napüdvözlet

meditatív mantraSOUND zenére, a végén hangtálas jóga nidrával  |  2019 09 01 vasárnap  | 18:30 - 20:30

Együtt áramolva a 108 Napüdvözlet (Surya Namaskara) meditatív mozgásterében extra erőt és energiát nyerünk. A légzés és mozgás összhangja kifinomult zenei közegben meditációvá alakul,elcsendesítve a gondolatokat, az elmét, ezáltal teljes összhangot és kiegyensúlyozottságot teremtve  önmagunkban és a környezetünkkel.

Csatlakozz te is hozzánk a Rubin Wellness és Konferencia Központ alagsori nagytermében és ünnepeld velünk együtt a Ganesha Chaturtit 108 Napüdvözlettel.

Szeretettel várunk!

---   ---   ---

Instruktor: Bakos Judit Eszter RYT 500 jógatanár, zenész

 

Mi fog történni a két óra alatt?

  • Ráhangolódunk a gyakorlásra, bemelegítünk
  • 108 napüdvözlet meditatív mantraSOUND zenére (50-55 prc)
  • Hangtálas yoga nidra, mélyrelaxáció | mindkét hangtál szettet hozom
  • Ganesha meditáció

Itt: Rubin Wellness és Konferencia Központ Alagsori nagyterem | 1118 Bp. Dayka Gábor u. 3.  

Timing: 2019 szeptember 1 vasárnap 18:30 -20:30

Jegyár: 2000 Ft  | a bérletek érvényesek

 

Kérünk, ha szeretnél jönni, regisztrálj ezen a linken: KLIKK IDE!
Ha tudsz, hozz magaddal jógaszőnyeget. Ha nincs matracod, akkor kérjük, hogy jelezd ezt felénk regisztrációkor a megjegyzés rovatban, és biztosítunk számodra egyet. A helyszínen lesz lehetőség átöltözni is.

 

Sri yantra

 

SURYA NAMASKARA CD és MP3 letöltés • SAJÁT GYAKORLÁSHOZ

Surya namaskara – mantra, asana, nada HANGANYAG
Surya namaskara – sorozat

 

Három napüdvözlet gyakorlatsor mantrákkal, jóga zenével

1. Alap Surya namaskara
2. Surya namaskara chaturangával
3. FLOW surya namaskara

Belehallgatok: KLIKK IDE!

 

Chakrasound meditations MP3 és CD • CSAKRAHARMONIZÁLÁS  

Csakraharmonizálás mantrákkal és hangtálakkal

 

ChakraSOUND meditations – Chakra balancing

Tartalom:

Samsara ・ 2’24
Muladhara ・ 1. chakra  ・ mantra: LAM 
Swadisthana ・ 2. chakra ・ mantra: VAM 
Manipura ・ 3. chakra ・ mantra: RAM 
Anahatha ・ 4. chakra ・ mantra: YAM 
Visuddha ・ 5. chakra ・ mantra: HAM
Ajna ・ 6. chakra ・ mantra: OM 
Sahasrara ・ 7. chakra ・ mantra: Ø 
Brahman ・ mantra: OM 
Gayatri invocation (extract) 
Gayatri mantra 

Total time: 59'39

Belehallgatok:  KLIKK IDE!

 

A csakrák érzékszerveinkkel érzékelhetetlen finomfizikai energia központok, melyeken át a spirituális- és az anyagi sík (testünk) kapcsolatot létesít, és tart fenn. Állandóan működnek, akár tudatában vagyunk ennek, akár nem. A csakra szanszkrit szó, amely kereket, és mozgást jelent. Mindannyiunkban 7 fő kerékhez hasonló energiaközpont, un. csakra forog. Csakráink a gerincoszlop mentén, egymás fölött helyezkednek el. Az alsó három csakra főként a fizikai léttel áll összefüggésben, míg a felső három a spirituális élethez kötődik. A szívcsakra a híd, mely egyesíti a fizikait a spirituálissal.

Csakráinkon át nyilvánul meg karmánk, sorsunk. Amelyik életterülettel még van teendőnk, a tudati munka mellett a megfelelő csakra harmonikus működésére érdemes kiemelt figyelmet fordítanunk.

 

Azzal a szándékkal készültünk a ChakraSOUND meditations megalkotására, hogy a csakrák bija (mag) mantráinak tradicionális rezgése, a csakra hangok és csakra hangokra komponált hangtál és hangszeres zene integritásával és komplex megnyilvánításával harmonizáljuk csakráink működését s ez által láthatatlan fonalat szőjünk a szépség, a mentális és testi harmónia, a kiteljesedés és elégedettség valamint egy sikeres élet megépítése felé.

Megjelent: Danvantara Kiadó, 2014

 

Dr. Bakos Judit Eszter

 

MIT HOZZ MAGADDAL JÓGÁRA?

Kényelmes, rugalmas, nem szoros ruházatot, törölközőt a fejed alá (matrac van), relaxációhoz pulóvert (nyugalmi helyzetben a hőérzet megváltozik). A jó közérzethez az óra előtt lehetőleg 2 órával ne egyél.

 

ELLENJAVALLATOK •  ELŐVIGYÁZATOSSÁG

Gerincproblémák, sérv, magas vérnyomás vagy bármilyen más komolyabb betegség esetén kérjük, hogy csak orvosod hozzájárulásával jógázz, és feltétlenül jelezd ezt az óraadónak.

 

Ganesha yantra

 

KÉPTÁR - ászanák

Padangustasana
Virabradrasana
Utthita Trikonasana

 

További fotók megtekintéséhez: KLIKK IDE!