mantraSOUND - bemutatkozás

 

Virinchi Shakti • Bakos Judit Eszter

mantra énekes, jógatanár

 

"Bizony a világ gondolat, ezért azt gondosan meg kell tisztítani.  Amilyen a gondolkodásod, azzá fogsz válni. Ez az örökkévaló misztérium.” Maitreya-upanishad 1.9

 

Virinchi Shakti mantraénekes, RYT 500 jógatanár Gyerekként az aktív zene és a sport határozta meg mindennapjaimat. Hamarabb énekeltem, mint ahogyan beszélni tudtam.   Két hangszeren tanultam játszani, hegedűn hét évig, zongorán öt éven át. Később a zene mellett versenyszerűen atletizáltam, de főként a hosszútávfutás hozott ér(d)embeli eredményeket. Tizenéves koromtól egyre komolyabban, mélyebben foglalkoztatott az önismeret és a tudat kérdése, sőt talán nem is érdekelt akkoriban más.  Zenéltem, atletizáltam és kutattam az önismereti könyveket.  Talán épp jó időben jött a meghatározó kérdés: „de miből is tervezel megélni fiam?” … Ami a világban való helytállásomról alkotott addigi filozófiámat kicsit pontosította.  S végül tanulmányaimat Ph.D képzéssel mérnök-közgazdászként fejeztem be a Szent István Egyetemen.  Ekkorra az aktív sport és a zene az ünnepnapok időtöltésévé alakult. Elsőként gazdaságkutatóként, majd a piackutatásban később pedig a könyvkiadásban találtam meg szellemi, intellektuális és anyagi számításaimat. 

2000-ben találkoztam a védikus filozófiával, a védikus zenével, relaxációs- és meditációs módszerekkel, és ekkor kezdtem rendszeresen jógázni is.  Fiatal felnőttként „hallgattam először Bakos Attilát,” s a jóga, a vedanta végtelenül gyönyörű és szó szerint mindenre kiterjedő tudománya – ahogyan ő tanította - új életcélt, kifinomult életszemléletet hozott.  

A jóga, a zene, a filozófia és a gyakorlás az életemmé vált. Köszönöm ezt mestereimnek, tanáraimnak, s mindazoknak, akik támogattak és jelenleg is szüntelenül inspirálnak  az önismeret e csodálatos ösvényén.  Olvass tovább itt »»»

 

„A mennyek fölött, a felülmúlhatatlan Legfelsőbb Világban tündöklő fény ugyanaz, mint az emberben lakozó világosság.” (Chándogya-upanisad 3.13.7.)

 

GAYATRI MANTRA

 

MantraSOUND meditations albumunk alapján
Hallgass bele!

 

TUDTAD?

… hogy a mantrákba kódolt kifinomult hangrezgések pozitívan hatnak gondolatainkra, gondolkodásunkra, támogatják mentális és emocionális harmóniánkat, gyógyító hatásúak, és segítenek felszínre hozni illetve megerősíteni a tudatos, karizmatikus és kiegyensúlyozott énünket. Minden síkon támogatják egészségünket, fejlesztik a memóriánkat, a koncentrációnkat és javítják a tanulási készségünket.

 

A mantrazene több síkon hat.  Megnyitja a szívünket, harmonizálja a testünket és életerővel (prána shakti) tölt fel bennünket azáltal, hogy oldja a fizikai és mentális blokkokokat, teret nyitva az életerő áramlásának (fizikai sík).  Egy másik síkon pedig szellemi-spirituális fejlődésünket támogatja. Emeli tudatosságunkat, tágítja nyitottságunkat és egy minőségi élet felé inspirál. 

Sok szeretettel várunk  koncertjeinkre!

 

MantraSound koncert