Deli Zsófia

 

vegetáriánus chef, jógaoktató, 

ajurvédikus tanácsadó,  geoinformatikus

 

Deli ZsófiaA gimnáziumban egyik órán meg kellett fogalmaznunk, hogy mivel szeretnénk foglalkozni majd felnőttként, én már akkor azt körvonalaztam magamban, hogy az egészséges életmód érdekel leginkább, amivel szívem szerint foglalkoznék. Hosszú út volt mire megérkeztem ehhez a célomhoz, amit most már sok oldalról közelítek meg. Fontos lépcsőfoka volt ennek az útnak többek között a vegetáriánussá válás, ami számomra nem csak egy táplálkozási forma lett, hanem gyökeresen változtatta meg az életemet. Ezután találkoztam a jógával, amelynek filozófiája életem vezérfonalává vált.

Számomra az ételek elkészítése önkifejezési forma, amellyel a belső világomat ki tudom fejezni, sőt felajánlhatom az általam nagyra becsült, szeretett embereknek. A főzés és az étkezés legyen magas szintű művészi élmény. Ezt az elvet követem minden étel elkészítése során. A harmóniát keresem az ízekben, a látványban és legfőképp az emberi kapcsolódásokban, mind testi, mind lelki szinten. Ehhez a legtisztább alapanyagokat keresem és a legtisztább kompozíciók kialakítására törekszem.

 

Tanítóim a jógában és a lelki tudományokban:

B. Sz. Góvinda Szvámí - a bhakti jóga tudomány mestere

Sripad B.S. Gószvámi Maharádzs – a bhakti jóga mester

Bakos Attila - író, filozófus, a jóga tudomány és vedánta mestere, a védikus kultúra magyarországi megalapozója 

Dr. Bakos Judit Eszter – jógamester ( RYT 500, Yoga Alliance)  

Horváth-Kovács Diána – az ayurvéda tudomány szakértője,  gyógymasszőr

Tóth Dénes – teamester

 

Diploma, továbbképzés:

ELTE Földtudományi, térképész diploma BSc

BME Térinformatika és Geodézia MSc

 

Gerincjóga oktató képzés (Mandala Jógastúdió)

OKJ sportoktató (Mandala Jógastúdió - Oktáv Továbbképző Központ)

Alternatív Ayurvéda Tanácsadó képzés  (Ayurvedia)

200 órás hatha jóga oktató képzés  - Narada Védikus Akadémia