Relax Jóga Nidra | vezetett jógikus mélyrelaxáció hangtálakkal

RELAX JÓGA NIDRA GYORSLINKEK:

 

A rendszeres relaxáció & jóga nidra (= jógikus mélyrelaxáció) valamint a megfelelően kalibrált hangtálak rezgése egymás hatását támogatva

 • javítják a stresszkezelést, és az alvás minőséget. 
 • Álmatlanság (inszomnia) ellen, alvászavar ellen sokaknak segített már.
 • Erősítik a koncentrációt, fejlesztik a memóriát valamint
 • növelik az állóképességet, és az erőnlétet valamint
 • támogatnak az önismeret útján.

1 óra jóga nidrá  pihentető hatása rendszeres gyakorlással akár 3,5 - 4 óra mély alvásnak feleltethető meg.

 


Relax jóga nidra és hangtálkoncert időpontjaink Budapesten és vidéken:   KLIKK IDE!


 

 

Mi történik veled a relax jóga nidrán? 

A résztvevők kényelmes nyugágyakban vagy fekvő helyzetben savászanaban helyezkednek el.  A teremben nincs teljesen sötét, csupán pár mécses és só lámpa  fénye világít, ősbizalmat és benső csendet inspirálva a térben.  A hangtálak meditatív hangja  olyan pihentető, relaxív állapotba visz, ahol bár ébren vagyunk, és követjük az est vonalát, testünk és tudatunk ellazultan pihen a tér bensőséges közegében.  

 

A Narada relax jóga nidrá és hangtál meditációs esteken az ősi jóga nidra módszerét

 • hangtál meditációs koncerttel,
 • mélyrelaxációs- és vizualizációs gyakorlatokkal,
 • csakrameditációval, chakraSOUND© meditációval valamint
 • kis jógafilozófiával, jógapszichológiával hangoljuk össze .

​​Ha szeretsz úgy kikapcsolódni, hogy közben még fejlődhetsz is, Neked való ez a program.

 

Narada Relax®  jóga nidrák & a hangtálkoncertbe ágyazott lélekHANG meditációk estjein hanyatt fekve savászanában, vagy nyugágyakon veszünk részt.  Az optimális hőérzethez hozz magaddal egy kisebb takarót.

A Narada relax jóga nidrát vezeti: Bakos Judit Eszter PhD | YA E-RYT 500 jógatanár, zenész

---

 


Narada relax jóga nidra és Lélekhang meditáció időpontok, helyszínek,  bejelentkezés:     KLIKK IDE!


 

Narada RELAX jóga nidra & lélekHANG meditáció a Kristálysó Barlangban

 


Időpontok, regisztráció:    KLIKK IDE!


 

A Kristálysó Barlang csodás környezete, a világító sótéglák fölött nyugágyakban fekve, s a hangtálak meditatív hangközegében elmerülve, méginkább bensőséges és pihentető a relax jóga nidra programja.  A hely relaxing és feltöltő jellege, a hangtálak csodás hangja és a relax jóga nidra módszere révén pozitívan alakíthatjuk a stresszes helyzetekben való helytállásunkat, vagyis javíthatjuk stresszkezelésünket, optimalizálhatjuk  pihenésünk minőségét, javíthatjuk a fizikai- és szellemi teljesítő képességünket, valamint fejleszthetjük koncentrációs készségünket és a memóriánkat.

 

A Narada relax jóga nidrákon a mély relaxációt hangtálakkal támogatjuk és az egyes gyakorlatokat finom gongmeditációval választjuk el.   Mi Peter Hess hangtálakat haszálunk.  A Peter HESS Institute által készíttetett és bemért hangtálak 7-12 fém ötvözetéből készülnek, s az ötvözet minősége hatással van a rezgés minőségére és a hangzásra is. 

A hangtálak nemcsak finom hanszerek, de jógikus gyógyitó eszközök is, így  nemcsak hangokat, hanem harmonizáló rezgéseket is közvetítenek, s  kozmikus-szférikus hangzásuk legbelső énünket, a lelkünket szólítják meg. (ld. még hantálakról alább)

A hangtálak között szerepel egy finom hangolású csakraszett is, aminek segítségével támogatjuk  energia központjaink összhangját.

 


Relax jóga nidra és hangtálkoncert időpontok és bejelentkezés:     KLIKK IDE!


 

 

Saját relax- jóga nidra gyakorláshoz hanganyagok: KLIKK IDE!

Fejlődj Patanjali Jóga Szútráival mélyrelaxációban: KLIKK IDE!

 

 

 

Csakrameditációs hanganyagok otthoni gyakorlásra: KLIKK IDE!

 

 

A hangtálak kozmikus-szférikus hangzása lelkünket szólítja meg.A HANGTÁLAKRÓL

A hangtálak és a gong – oberton gazdagságuk miatt – intenzíven hatnak mind a fizikai- és a mentális síkon. (Oberton hangzás:  az alap hang mellett vele egy időben egy vagy több magasabb hang képződik.)
A Tibeti Tálakat 7-12 fém ötvözetéből készítik, melynek összetétele hatással van a rezgés minőségére és a hangzásra. 
Mérettől függően 5 kovács 32 órát dolgozik egy tál elkészítésén.  A tradicionális hangtálak 12 fémből készülnek, ahol a 7 bolygó féméhez: arany (Nap), ezüst (Hold), higany (Merkúr), vörösréz (Vénusz), vas (Mars), ón (Jupiter), ólom (Szaturnusz), még további ötöt használnak: cink (oldja a feszült állapotot), meteorfém (fokozza a tettvágyat és az aktivitást), bizmut (fokozza az emésztőrendszer működését), galenit (izületi gyulladások enyhítése), és pirit (jótékony hatású a tüdőre).
Ez az ötvözet tartalmazza még egy régi hangtál darabját, - mint a régi tudás szimbolikus transzformátorát.
Néhány fém, pl. a higany, vagy az ólom, homeopátiás potenciában kerülnek az ötvözetbe, ahogy ez a régi gyógyító tudásnak (Ayurveda, alkímia) megfelel.  A hangzás és a rezgési tulajdonság szempontjából a bronz optimális arányának nagy jelentősége van.
A hangtálak kozmikus-szférikus hangzása lelkünket szólítja meg.  /Narada Védikus Akadémia/

 

A Peter HESS Institute által készíttetett és bemért hangtálak meditatív rezgése  a relax jóga nidra (jógikus mély relaxáció) több ezer éves módszerével társítva tánogatja a test és a tudat őseredeti harmóniáját, valamint elősegíti a teljes fizikai, mentális és érzelmi relaxációt. Oldódhatnak a stressz pontok és esély nyílik az mindennapok súlyának elengedésre.  S az egész napos intenzív szellemi és/vagy testi erőfeszítés után megérdemelt, mély ellazulást nyújt.

 

Narada RELAX®  jóga nidráról kicsit tudományosan…

A jóga nidra tudománya az ősi tantrából származik, szó szerinti fordítása tudatos alvás, mély relaxáció. 

Swami Satyananda szerint  a jóga nidra nem kizárólag testi síkú izomlazítást jelent, hanem teljes mentális ellazítást is.  Ezzel a módszerrel a mélyrelaxációs gyakorlat alatt mindvégig éberek vagyunk de a testünk és az elménk teljesen lelazul, megpihen. 

A jóga nidra rendszeres gyakorlásával nő a fizikai és szellemi teljesítőképességünk, valamint javul a koncentrációnk és a memóriánk is.

Olvass tovább…

 


Relax jóga nidra és hangtálkoncert időpontok Budapesten és vidéken:     KLIKK IDE!


 

CÉGES MEDITÁCIÓ, RELAX JÓGA NIDRA®  (60/75/90 perc)

Ajándékozza meg kollégáit hangtálas meditációval, relax jóga nidrával | Céges rendezvények,  workshopok, tréningek és csapatépítő programok záró akkordjaként kiváló program lehet!

 

 

Ár: 

 • Budapesten 25 000  (60 prc)  - 30 000 Ft (90 prc)      + ÁFA / alkalom
 • Vidéken: 25 000 (60 prc) - 30 000 Ft (90 prc)      +ÁFA + útiköltség / alkalom

Kapcsolat:  info@narada.hu

 

 

NARADA RELAX JÓGA NIDRA HANGTÁLAKKAL & GONGGAL | ALBUM |  MP3 letöltés  / CD

Több mint egy órás vezetett jóga nidra (mélyrelaxáció), otthoni gyakorláshoz, kikapcsolódáshoz. A Narada Relax hangmeditáció ötvözi a jóga nidra és a nada jóga jótékony hatásait.

 

Narada Relax HANGmeditáció és jóga nidra

• A jóga nidra egy erőteljes technika, amely arra szolgál, hogy megtanuljunk tudatosan lazítani.  A klasszikus Patandzsáli-féle 8 fokú felosztásban ez a pratyahara (vagyis az érzékek visszavonása) technikáinak egyik leginkább kidolgozott fajtája.   Egy olyan jól felépített módszer, amely a teljes fizikai, mentális és érzelmi ellazulást segíti elő.

A jóga nidra rendszeres, gyakorlásával nő a fizikai állóképesség, a szellemi teljesítőképesség, javul a tanulási képesség, az intuíciós érzékenység valamint a memória.

 

• A nada jóga módszerét alkalmazva szférikus hangtál zene révén segítjük a belső csend és stabilitás kialakítását és fenntartását.

 

Total time: 65’ 08 

MP3 letöltés: KLIKK IDE!

Megjelent: Danvantara Kiadó, 2014

 

PATANJALI RELAX 1  HANGTÁLAKKAL | ALBUM |  MP3 letöltés  / CD

Tartalmazza Patanjali Jóga Szútráinak I-II Pádáját

Fejlődj Patanjali Jóga Szútráival RELAX-ban! A Patanjali relax HANGmeditáció beemeli a jógafilozófiát  a jóga nidra és a nada jóga gyakorlatába.

 

Patanjali relax 1

Filozófia • a jóga irodalom kivételes művének, a Patanjali Jóga szútráinak első két fejezetét, a Szamádhi Pádát és a Szádhana Pádát szántuk erre az albumra. A fontosabb kifejezések szanszkrit nyelven is elhangzanak.

Jóga nidra • egy szanszkrit szóösszetétel: a jóga a tudat ellenőrzését, összekapcsolódást, a nidra pedig alvást jelent. A klasszikus Patanjali féle felosztásban a pratyahara (vagyis az érzékek visszavonása) technikájának egyik kidolgozott módszere.

Az albumon szereplő gyakorlatok elősegítik a teljes fizikai, mentális és érzelmi ellazulást, elérhetjük az ébrenléti relaxáció kifinomult állapotát, ahol fejlődik a koncentrációs készség, a memória és az intuíció, illetve megtapasztalható a benső csend és ihletettség kiteljesedett állapota.

Nada jóga • a meditatív hangtál zene révén megtapasztalhatjuk benső tudati harmóniánkat.

 

Total time: 72’ 39

MP3 letöltés: KLIKK IDE!

Megjelent: Danvantara Kiadó, 2015

 

PATANJALI RELAX 2   HANGTÁLAKKAL |  ALBUM |  MP3 letöltés  / CD

Tartalmazza Patanjali Jóga Szútráinak III-IV Pádáját

 

Patanjali relax 2

A Patanjali Relax 2. album tartalma ötvözi a jóga nidra és a nada jóga jótékony hatásait.  Különlegessége Patanjali Mester Jóga Szútráinak 3-4 pádája, a Vibhuti Pada és Kaivalya Pada hanganyaga, melyet a mentális gyakorlatokba ágyazva önálló benső egységként hallgathatunk, tanulmányozhatunk, s ez által  szert tehetünk a jóga irodalom egyik esszenciális művének bensőséges tudására.

 

Total time: 68’ 01

MP3 letöltés: KLIKK IDE!

Megjelent: Danvantara Kiadó, 2015

 

ChakraSOUND meditations   HANGTÁLAKKAL |  ALBUM |  MP3 letöltés  / CD

Csakraharmonizálás mantrákkal és hangtálakkal.

 

ChakraSOUND meditations - Chakra balancing

Tartalom:
Samsara ・ 2’24
Muladhara ・ 1. chakra  ・ mantra: LAM 
Swadisthana ・ 2. chakra ・ mantra: VAM 
Manipura ・ 3. chakra ・ mantra: RAM 
Anahatha ・ 4. chakra ・ mantra: YAM 
Visuddha ・ 5. chakra ・ mantra: HAM
Ajna ・ 6. chakra ・ mantra: OM 
Sahasrara ・ 7. chakra ・ mantra: Ø 
Brahman ・ mantra: OM 
Gayatri invocation (extract) 
Gayatri mantra 

 

Total time: 59'39

MP3 letöltés: KLIKK IDE!

Megjelent: Danvantara Kiadó, 2014 

 

A csakrák érzékszerveinkkel érzékelhetetlen finomfizikai energia központok, melyeken át a spirituális- és az anyagi sík (testünk) kapcsolatot létesít, és tart fenn. Állandóan működnek, akár tudatában vagyunk ennek, akár nem. A csakra szanszkrit szó, amely kereket, és mozgást jelent. Mindannyiunkban 7 fő kerékhez hasonló energiaközpont, un. csakra forog. Csakráink a gerincoszlop mentén, egymás fölött helyezkednek el. Az alsó három csakra főként a fizikai léttel áll összefüggésben, míg a felső három a spirituális élethez kötődik. A szívcsakra a híd, mely egyesíti a fizikait a spirituálissal.

Csakráinkon át nyilvánul meg karmánk, sorsunk. Amelyik életterülettel még van teendőnk, a tudati munka mellett a megfelelő csakra harmonikus működésére érdemes kiemelt figyelmet fordítanunk.

Azzal a szándékkal készültünk a ChakraSOUND meditations megalkotására, hogy a csakrák bija (mag) mantráinak tradicionális rezgése, a csakra hangok és csakra hangokra komponált hangtál és hangszeres zene integritásával és komplex megnyilvánításával harmonizáljuk csakráink működését s ez által láthatatlan fonalat szőjünk a szépség, a mentális és testi harmónia, a kiteljesedés és elégedettség valamint egy sikeres élet megépítése felé.

 

Om Gayatri