Lelki-szellemi ember viszonya a karrierhez és a pénzhez szeminárium

A Narada Védikus Akadémia lehetőséget biztosít a Jógapszichoterápia és védikus életmód mentor képzésmoduljain való témakörönkénti, szemináriumi részvételre is. A szemináriumok nem certifikációs programok, a Narada Védikus Akadémia az adott szeminárium moduljain való részvételről – igény szerint – magyar nyelvű igazolást ad. A szemináriumokat azoknak ajánljuk, akik önismeretüket, tudásukat és jógikus készségeiket szeretnék fejleszteni.

A szeminárium fél napos.

 

A dolgokban legyenünk gazdagok, vagy a szabadságban amivel a dolgokat használhatjuk?szemelvények...

A jóga bölcsessége rámutat arra, hogy az embernek szüntelenül választania kell, a dolgokban legyen-e gazdag vagy a szabadságban, amivel használhatja a dolgokat.

Mégis kötelező mindannyiunknak az anyagi függetlenség elérése, mert ennek hiányában rabok, manipulálható robotok maradunk. A jóga útján előrehaladva fontos lépés a pénzzel való viszonyunk (artha) felfedezése. A pénz energiát, tudatosságot és életet, kreativitást (shakti) hordoz magában. Ugyanakkor a szerelemhez hasonlóan dualitás rejlik benne, ezért a gyönyör és fájdalom evilági megtestesítője. A Pénz, mint a kundalini energia anyagi szimbóluma egyszerre spirituális és materiális, építő és romboló, szeretnivaló és kegyetlen. Segít megvalósítani legnagyobb álmainkat, de általa legrosszabb rémálmaink is legyőzhetnek minket. A pénz talán Májá, az illuzórikus energia legizgalmasabb kísérlete. Mivel olyan erő, ami a létezésünk minden részét áthatja, ez lett a mi „másik”, azaz evilági életünk, és a legnagyobb figyelmet e felé az élet felé fordítjuk. Tudattalan és egészségtelen kapcsolatunk a pénzzel az okozója sok személyes és szociális problémánknak. Ahhoz, hogy felfedezzük e tudattalan viszonyokat, meg kell értenünk a tudattalan sémákon (szamszkárákon), sztereotípiákon és hiedelmeken alapuló pénztípusokat. A személyes pénztípusok meghatározása egy jógikus elme-feltáró (átma-niksépa) folyamat. Ez a kulcsa a pénzzel és saját evilági énünkkel (ahankára) való kapcsolatunk átformálásának. Ahogy a kurzus során egyre tudatosabbá válunk, elmozdulunk az egyik típusból a másikba. Ez a mozgás fejlődésünk szükséges része, mely végül – a legtudatosabb fázisunkban – a pénzvarázslás (artha-kundalíni) felvilágosult tapasztalatához vezet. Ekkor megértjük, hogy evilági önmagunk (ahankára) jutalmazásával a tapasztalni vágyó Lelket (önvaló-átman) jutalmazzuk. Életeken keresztül éppen a pénzzel való drámai kapcsolat rázza föl az embereket a tudatvesztés (tamasz) mély álmából. Ez részben az első és főként a második csakra megvalósítása. Ezek a tudati központok felelősek az ember pszichológiai stabilitásáért. Az életet fenyegető helyzeteire adott ösztönös válaszok mozgósítják az energiát ezen a ponton, az aktivitás elsődleges mozgatórugói. Ide épülnek be a fizikai túléléssel kapcsolatos félelmeink, valamint teremtő képességünkről alkotott hiedelmek. Sokan a pénzügyi nehézségeket nem úgy élik meg, hogy valaminek az elveszítésétől tartanak, hanem a totális megsemmisülés lehetőségeként. Milliók csendben élnek ezzel a kényelmetlen érzéssel, elfogadva karmikus sorsukat. De eljön az a pillanat, amikor ráeszmélünk arra, hogy irányítói lehetünk a gazdagság kundalíni energiájának – ez a radzsasz elérése.

 

KarrierEz a kurzus éppen ezt a szembenézést és benső felszabadulást hivatott előmozdítani. Ha könnyelműen vagy gyáván felhagyunk a pénz-energia (artha) tudatos megértésével, mi leszünk a pénzjátékban az áldozatok. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hagyjuk, hogy így vagy úgy a pénz irányítsa minden lépésünket. Ám aki a jóga pénzügyi koncepciójának megértéséhez eljutott az nem csak a pénz örök forrását ismeri, hanem a kulcsot is kezében tartja varázsának feloldásához. Csak használja, de nem függ tőle - ez a szattva a tartós benső béke minősége.

 

Miről lesz szó?

A lelki-szellemi ember viszonya a karrierhez és a pénzhez
• négy védikus cél
• pénz, mint mágikus játék
• a pénzhez és karrierhez való viszonyunk felfedezése  (téma szerinti önismereti gyakorlatokkal)
• a pénzhez való viszonyulás típusai – fejlődési utak, feladatok
• elméleti és gyakorlati mesterfogások

 

Szeminárium időpontja: 2020. október 11. vasárnap 

Timing: 9-12h

 

HELYSZÍN

 Rubin Konferencia Hotel, Budapest, 1118 Dayka Gábor utca, 3.

 

DÍJ ÉS TERMINEK

A szeminárium díja és befizetési terminek: 5 000.- Ft

A tanfolyam díjának rendezése a képzés napján a helyszínen lehetséges.

 

 

Sri yantra

 

JELENTKEZÉSI TUDNIVALÓK

A képzéseinkre, szemináriumainkra való jelentkezés leadásához kattintson ide vagy a "Jelentkezési lap" menüpontra jobb oldalt a kék menüben. Ha e-mailen szeretne bejelentkezni, ide kattintson.

A jelentkezési űrlapot értelemszerűen töltse ki és az „Elküld” gomb megnyomásával jutassa el hozzánk. A jelentkezési lap leadását követően munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot megadott telefonos elérhetőségén és egyeztet a tanfolyam részleteivel kapcsolatban, valamint tájékoztatja a tanfolyami regisztráció módjairól. 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a némely képzésünk pontos kezdési dátuma változhat. A kezdési dátumok kialakításánál igyekszünk a tanfolyamra jelentkezők igényeit is figyelembe venni illetve befolyásolja a jelentkezői létszám is tanfolyam indulását.

 

KÉRDÉSEK

Bővebb info és bejelentkezés a szemináriumra e-mailen info(kukac)narada.hu • vagy a jelentkezési lap kitöltésével.

Amennyiben a szemináriummal kapcsolatban további kérdései vannak, kérjük keresse oktatásszerezésünket a megadott elérhetőségeken. 

 

Oktatásszervezés tájékoztatás:

Osváth Diána – telefonon: +36 30 6085 867

E-mailen: info(kukac)narada.hu

 

JELENTKEZÉS

Jelentkezési szándék jelzése e-mailen info(kukac)narada.hu vagy a jelentkezési lap kitöltésével.

 

NARADA AJÁNDÉKKÁRTYA

Ajándékozza meg szeretteit Narada Ajándék kártyával!

A kártya a Narada Védikus Akadémia bármely képzésén,szemináriumán és jóga óráin beváltható, illetve bekompenzálható.

Az összeget Ön határozza meg.   (Minimum összeg: 5000 Ft)

 

Bővebb információ: info(kukac)narada.hu vagy telefonon: +36 30 6085 867

 

Narada Ajándékkártya