Jóga nidra hatásai | Kompetenciák

Jóga nidra hatásai

Az emberek jelentős része egyáltalán nem tud relaxálni. Gondolataik szüntelenül pörögnek, izmaik feszesek, kötöttek. 

  • A jóga nidra tudománya az ősi tantrából származik, szó szerinti fordítása tudatos alvás, mély relaxáció. 
  • Swami Satyananda szerint  a jóga nidra nem kizárólag testi síkú izomlazítást jelent, hanem teljes mentális ellazítást is.  
  • Ezzel a módszerrel a mélyrelaxációs gyakorlat alatt mindvégig éberek vagyunk de a testünk és az elménk teljesen lelazul, megpihen. 
  • A jóga nidra rendszeres gyakorlásával nő a fizikai és szellemi teljesítőképességünk, valamint javul a koncentrációnk és a memóriánk is.

A Keleti mesterek tanítása szerint a haragtól úgy szabadulhatunk meg, ha megtanulunk megbocsátani, a lustaság ellenszere a koránkelés, a félelem ellenszere a bátorság, a stresszes feszült életmódot pedig a relaxáció ellensúlyozza.

Jóga nidráinkon a mély relaxációt hangtálakkal segítjük.  Mi Peter Hess hangtálakat haszálunk.  A Peter HESS Institute által készíttetett és bemért hangtálak 7-12 fém ötvözetéből készülnek, s az ötvözet minősége hatással van a rezgés minőségére és a hangzásra is. 

A hangtálak nemcsak finom hangszerek, de jógikus terápiás eszközök is, így  nemcsak hangokat, hanem harmonizáló rezgéseket is közvetítenek, s  kozmikus-szférikus hangzásuk legbelső énünket, a lelkünket szólítják meg.

 

 


Relax jóga nidra időpontjaink Budapesten és vidéken:   KLIKK IDE!


 

NARADA RELAX YOGA NIDRA  A KRISTÁLYSÓ BARLANGBAN

A só gyógyító hatása
A sótéglából készült és megvilágított helységben a só gyógyító hatását többszörösen használhatjuk ki. A kristálysó erős egészségtámogató erők forrása, amelyek mind a fényből, mind az anyagából – a sóból – indulnak ki. További előny, hogy a kristálysó – pusztán csak a jelenlétével – pozitívan hat az egészségünkre, anélkül, hogy bármit kellene csinálnunk, diétáznunk vagy drága tanfolyamokat végeznünk.
A sós levegő különösen alkalmas bőr- és légúti megbetegedések kezelésére. A különböző sóbarlangokban lefolytatott vizsgálatok hasonló sikerekről számolnak be: a köhögés, az asztma, a szénanátha, az alvási zavarok, az allergiák, a neurodermitis és más szervi betegségek rendkívül jól reagálnak a sóbarlang kúrára.
...és a betegség javulása, sokaknál a kúrát követően még több hónapig  is észlelhető volt.

 

Gopala yantra